Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/familieidyl.dk/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Sommerferie i Sønderjylland & Legoland | Familieidyl

Sommerferie i Sønderjylland & Legoland

I tirsdags kørte vi til nogle venners sommerhus i Sønderjylland, meget nær Billund. Jeg havde egentlig ikke før tænkt over at låne andres boliger/sommerhus, men vi var inviteret ned, så vi kunne have et par dage sammen og alligevel bo hver for sig. Det passede rigtig godt, da vi var to familier med småbørn.

Det var rigtig landidyl, det lå ikke i et typisk sommerhusområde, så det var beliggende i uforstyrret ro – og så var der hønsene. Jeg havde for længe siden sagt til Sixten, at jeg syntes, vi skulle have høns i haven. Den var og er han ikke med på (og det er nok godt nok. Nu har vi jo også en trampolin…), men det var så hyggeligt, og Filippa syntes, det var skønt med hønsene lige udenfor vinduet.

Om onsdagen mødtes vi og fik morgenbrød og smurte madpakker. Vi havde aftalt at tage en tur i Legoland, og vi var rigtig heldige med vejret. Jeg havde tænkt på, om Filippa var gammel nok, men det var en rigtig god oplevelse på trods af, at vi kom i højsæsonen, og der var sort af mennesker. Vi fik rig mulighed for at øve os i at stå i kø 😉 Det er nok en stor fordel ikke at komme, når der er flest mennesker, og der bliver mere for børnene jo større, de bliver. Filippa fik prøvet sin første, vilde forlystelse, og hun var heldigvis helt vild med det. De næste ture i sommerlande bliver helt sikkert et hit!

Der er jo omvandrende reklame for, hvad man kan købe, og Filippa var vild efter en kæmpe, lilla bamse… Men jeg havde set udtrykket i ansigterne på forældrene, der fulgtes med de bamser, så det blev et nej herfra, men… Vi endte med at komme derfra med en slushice-flaske med dertil købt keyhanger-bånd, en gyselig bamse og en kasket i samme stil. Tricket med kasketten er, at den sandsynligvis er det eneste, der kan blive på det barns hoved. Så den kan komme ned i børnehaven. Nu er jeg ikke længere hende moren, der ikke har nogen sommerhat til sit barn (fordi hun jo ikke vil have noget på, og desuden har så tykt et hår, at det er begrænset, hvor meget der slipper igennem det). Nu er jeg bare hende moren, der har købt en pink kasket, med Andrea fra LEGO Friends og pailletter… Den er åbenbart størrelse 8-12 år, så det kan man vel kalde en investering. Som om hun vil gå med den i 8 år fra nu af, I don’t think so. Men nu er der en hat, og den har i det mindste allerede slået alle hovedbeklædningers rekordtider på hovedet, så det må da være en succes.

Torsdag skulle være dårligt vejr, og da vi har gang i flere projekter hjemme, var det tid til at vende næserne hjemad. Vi kørte til museet Tirpitz, der lige er åbnet for nyligt, som omhandler Vestkystens historie. Det var en rigtig god oplevelse, og hvis man interesserer sig for arkitektur, er det bestemt et besøg værd. Det er den danske arkitekt Bjarke Ingels, der står bag. Desuden er det (i hvert fald for mig) en ny måde at opleve historie på. Man går ikke rundt og læser på skilte, men bliver udstyret med en lille, elektronisk dims, som man “bipper” rigtig mange steder og får fortalt det, der vises. Jeg er ikke meget interesseret i historiske museer, så det siger nok ikke så lidt, når det fangede min interesse. Det blev ikke så statisk, hvor man skulle stå oven i hinanden, hvis man ville se. Det var dynamisk på en måde, da man kunne bippe sig til fakta/korte fortællinger og gå videre rundt. Der var mange børn, der også lyttede – og Filippa syntes jo, det var det fedeste med walkie-talkies, hvor hun kunne bippe sig til diverse historier… Augusta sad op i barnevognen og var målløs over mennesker samt de fantastiske rum og udstillinger, så det var jo til at have børn med i. Vi sluttede af i deres tegneværksted, inden vi kørte ud og fandt en sandwich, som vi spiste nær stranden i Blåvand, inden vi kørte en omvej langs Vestkysten hjem til Aalborg.

De tre dage med gode oplevelser gav lige “sommerferie-stemningen” og et afbræk fra de ting, vi har gang i herhjemme, som du snart kan høre mere om. Hvis du overvejer en weekendtur, kan det i hvert fald anbefales med en tur til det Sønderjyske 🙂

Del på de sociale medier

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.