Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/familieidyl.dk/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Ny(male)t hus | Familieidyl

Ny(male)t hus

For et par år siden fik jeg for første gang et smæk i panden med “Nå, er I sådan nogle gør-det-selv-typer?” Siden da har jeg fundet ud af, at jeg faktisk vældig gerne vil være sådan én; der er på den lange bane ret mange penge at spare, og der bliver en del flere muligheder ved at være sådan en type! Så det må være et kompliment. Et af vores små projekter for i år var at få malet gavl, stern og udhæng på huset – black is the new brown!

For bare 900 kr. har vi fået nyt hus, og det har ændret husets udseende markant. Vi havde længe været sikre på, at hele huset skulle skures og være gråt, men det viste sig, at gule mursten og sort træværk holder. Kombinationen af gul og (slidt-)træls-brun gjorde ikke noget godt for huset, og jeg synes, at det er anderledes at komme hjem til efter det blev malet.

Pengene er givet godt ud, men det tager noget tid at få gjort. Især hvis man vælger at dække ordentligt af med malertape, plastik/pap og det hele. Jeg er i dette tilfælde den rebelske (dovne) type, der vælger at leve livet på kanten #liveterforkorttilatdækkeafmedmalertape. Men det er jo altid bedst at dække af… Mon ikke også det er hurtigere at dække af end at male med en meget lille pensel inde ved kanten.

Malearbejdet var det første vi startede på i sommerferien, hvorefter vi lavede en masse, inden det blev færdigmalet to dage før hverdagen igen meldte sin ankomst! Mission completed.

Ligesom med skabslågerne har vi igen været i Biltema, hvor 5 liter maling til træfacade koster 299 kr. i stedet for mere end 600 kr. for samme mængde af et andet meget anerkendt mærke. Jeg havde heldigvis ladet mig fortælle, at det skulle være god kvalitet hos Biltema, så vi endte med en besparelse på over 1000 kr. ved at vælge det. Ved nogle huse vil 10 liter måske være nok, og så vil udgiften kun være 600 kr. (+ pensler, afdækning, terpentin, osv.)

Billederne taler vist for sig selv. Måske din bolig trænger til en make-over næste år?? 🙂

I øvrigt gennemgik jeg et lille selvudviklings-program: I starten var jeg helt dårlig over at skulle

stå på stigen – altså bare op ad huset – men det viste sig, at det blev endnu værre end det (se billede), for at jeg kunne nå udhænget. Så fik man også lige flytte sine grænser lidt, og det er nok også godt nok? (Det var det dog ikke, da jeg stod og svedte på stigen…)

Kh Louise

Del på de sociale medier

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.