Magisk oprydning

Reklame – Dette blogindlæg er sponsoreret af Bog & idé

Det her indlæg har jeg glædet mig længe til at dele med jer – og nu skal det være. Jeg har været i tvivl om, hvorvidt jeg ville lave indlægget som et samarbejde med Bog & idé, men jeg har valgt at gøre det, så der kunne blive mulighed for at lave en giveaway, så en af jer kan blive den heldige vinder af denne bog. Du kan deltage i konkurrencen på Instagram. Har du ikke lyst til at vinde bogen? Så læs lige videre alligevel…

Jeg fik nemlig en bog, jeg ikke selv havde bedt om. Det var en bog med den irriterende titel “Magisk oprydning”, tsk. Titlen irriterede mig ligeså meget som kommentarer om, at jeg roder, altid har irriteret mig. Fordi det er rigtigt og altid har været negativt. Af en eller anden mærkelig årsag fik bogen alligevel en chance efter at have lagt i noget tid og kigget på mig – måske fordi tiden var til det (altså ikke oprydningen – men personligt). Det er underligt at begynde at læse en bog med forbehold og lidt modvilje på frivillig basis, men bogen tog godt imod mig, og det gik heldigvis op for mig, at der ikke var noget “galt med mig”, fordi jeg roder – og en helt ny aha-verden åbnede sig herfra for mig; “Du kan ikke rydde op, hvis du aldrig har lært, hvordan man gør” – den skematiske tilgang i bogen, passede mig godt.

“Det kan jo være, jeg får brug for det en dag…”

På den ene side er jeg et rodehoved, der bare propper tingene random ind i mit skab, og på den anden side har jeg en forkærlighed for systemer og farvekoordinering, hvilket egentlig er ret modsigende. Ifølge bogen er det fordi, tingene ikke havde fået deres plads (og fordi der egentlig var for mange ting, som ikke giver glæde)

Hvis man har tiden og overskuddet til at følge bogen slavisk og sammenhængende, er jeg ret sikker på, at man vil kunne komme godt i mål. Min udfordring var, at jeg ikke fik gjort det, og derfor startede jeg lidt forfra flere gange og har haft det kørende lidt i baggrunden i alt for lang tid.

Mine aha-oplevelser:

 • 1. Alt skal som udgangspunkt opbevares på højkant (det fylder faktisk meget mindre – tænk bare på din tablet)
 • 2. Hvordan tøjet skal foldes på en særlig metode og opbevares på højkant
 • 3. At det nærmere handler om at smide ud end at gemme – opbevaring er ikke et issue, når der ikke er så mange ting, der skal være plads til
 • 4. At omgive sig med ting, man er glad for. Det er skønt at have et hjem med ting, der gør én glad
 • 5. At tingene skal opbevares samlet. Det gør faktisk livet en hel del lettere, når man ikke skal lede alle mulige steder
 • 6. At mindre søskende faktisk ikke bliver kritiske overfor ting men bare “arver” det
 • 7. At jeg fremover tager mere stilling til, hvorvidt jeg egentlig vil have noget ind i vores hjem, hvor jeg før var mere ukritisk for alt
 • 8. At man ikke må give ting til andre, som man selv sorterer fra
 • 9. Hele afsnittet om at opbevare alle former for papirer kun inddelt i tre kategorier – ingen ringbind, kun tre bakker (WHAT!?!)
 • 10. Kategorisering af ting og hver kategorisering skal ligge opbevaret samme sted
 • 11. En (hård) personlig udvikling: Konfronterende og et opgør med fysiske ting. Tanken er, at man bevæger sig videre og giver slip på både gode og dårlige ting. Det kom ret meget bag på mig, at jeg skulle skille mig af med ting, der i min verden var positive – men netop det at være færdig med noget og tage afsked gav så god mening, selvom det var ret svært: Vækker det glæde? Hvis det ikke gør det længere, siges der tak for den betydning, det har haft – og så ud med det. Det kom bag på mig, hvor meget energi og følelser, der var i processen, men også hvor lettende og befriende det er efterfølgende.

Mine sidespring fra konceptet:

 • 1. Jeg er nok for genbrugs-nørdet til at smide det hele ud, og jeg har næsten ikke givet noget til andre, jeg kender, som blev sorteret fra… Det kan heldigvis bare tælles på én hånd. Til gengæld har jeg solgt ud, og det er win-win, men det vender jeg tilbage til en anden dag.
 • 2. At jeg var for dårlig til at skære garderoben ned og fik derfor startet (næsten helt) forfra en ekstra gang – men har til gengæld været løbende i den proces, hvilket ikke er meningen, men det tager jeg nu som et godt tegn.
 • 3. Jeg tilstræbte at gøre tingene i den rigtige rækkefølge, som nøje anvist i bogen, men det lykkedes ikke helt for mig.
 • 4. Jeg var heller ikke helt vildt god til at snakke med tingene, og jeg snakker heller ikke med mit hjem, når jeg kommer hjem, som der lægges op til i bogen. En dag så jeg en kvinde, der så ud til at have en vældig diskussion med et græsstrå i vejkanten. Måske hun forstår den materielle begrænsning, og det faktisk er mig, der er den, der er crazy…
 • 5. Der skal ryddes op, indtil det siger “klik”. Det har det ikke endnu, og jeg er da lidt spændt på, om det kommer… Jeg giver en update den dag, det sker.

Det gode råd hvis du skal i gang: Alliér dig med en, der kender dig godt, og som kan hjælpe dig igennem, når du undervejs er ved at koge sammen:-)

Kender du én, der skal have et kærligt spark i julegave? Så kan du finde bogen lige HER.

Kh Louise, det nye menneske

Del på de sociale medier

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.