Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/familieidyl.dk/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
DIY Ikea-legekøkken og test af kalkmaling | Familieidyl

DIY Ikea-legekøkken og test af kalkmaling

Legekøkkenet er et af mine aller bedste fund i IKEAs rodebutik. Det stod til en SU-venlig pris og ventede på mig for en del år siden, hvor jeg netop lige havde overvejet, at Filippa nok skulle have sådan ét. Det måtte være et tegn, og som det stod færdigsamlet i butikken, blev det med en hel del besvær vinklet ind i en ret lille bil og transporteret hjem til vores daværende lejlighed.

Der havde allerede i noget tid været en kæmpe bølge med IKEA hacking, men det blev først til Augustas 3 års fødselsdag, at jeg langt om længe fik taget mig sammen til at få malet det. Det var  mest et forsøg, da jeg i mange år gerne ville prøve kalk- og tavlemaling, hvilket jeg en dag fandt som spotvarer i Netto til 40 kr. stykket.

Processen: Køkkenet blev skilt ad og malet et par gange – helt uden at slibe det ned først, hvilket er det fantastiske ved kalkmaling. Den glatte overflade var lidt besværlig at male med rulle i starten, men resultatet blev fint. Jeg er ikke super begejstret for den lyserøde/rosa nuance, men det var Augusta heldigvis: Kærligheden til legekøkkenet blev i den grad genoplivet efter den hvide og lyserøde make over.

Oprindeligt ville jeg have spraymalet vasken, vandhanen og håndtagene, men jeg har set det krakelerer hos andre og endte derfor med at beholde det i grå. Jeg var meget spændt på, hvordan malingen holdt, særligt fordi Augusta er meget glad for at lege med vand. Legekøkkenet endte endda med at blive flyttet udendørs under et udhæng, så der kunne leges med vand. Ift. at det har stået udenfor og der har været leget med vand, har det virkelig stået sin prøve. Malingen holder langt over min forventning – og det var nok egentlig derfor, jeg endte med at blive lidt kvantitativ og ikke tape af eller gøre noget ift. overgangene mellem lyserød og hvis. Det blev nu fint nok alligevel, og det bliver ikke sidste gang, jeg skal i gang med kalkmaling!

Del på de sociale medier

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.