Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/familieidyl.dk/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Aktiehandel for begyndere | Familieidyl

Aktiehandel for begyndere

Reklame – Dette blogindlæg er sponsoreret af Monneypenny & more

Drømmen om at være økonomisk fri og være uafhængig af eksempelvis et fuldtidsjob, kan mange sikkert relatere sig til. Jeg har taget tilløb til at få skrevet dette blogindlæg længe, 2020 blev nemlig også det år, hvor jeg startede som aktie-mamma! Jeg havde haft tanken om at investere i aktier længe og endda flere gange, men jeg havde absolut ingen viden om det, og jeg troede også, at man skulle have rigtig mange penge for at kunne investere. 

Jeg ønskede et samarbejde med Moneypenny & more, og jeg var så heldig, at de sagde ja. Derfor kan du på Instagram deltage i konkurrencen om deres e-guide “Sådan starter du din pengemaskine” og en Habit tracker. I påskeferien fik jeg endelig tid og ro til at få læst guiden, og jeg har stadig meget at lære – men jeg fandt også ud af, at jeg var godt på vej efter at have prøvet mig lidt frem og fået noget erfaring med det. Jeg kom godt igennem det første år, hvor alt jo nærmest steg fra et meget lavt niveau efter Corona-epidemien brød ud. E-guiden gav både “aha-oplevelser” men også blik for andre former for investeringer, som jeg endnu ikke har begivet mig ud i. Man må starte et sted, og jeg kommer til at læse den flere gange. Jeg har i skrivende stund lige meldt mig ind i Facebook-gruppen “Monneypenny – Kvinder som investerer“, hvor jeg ser frem til at få besvaret mine egne spørgsmål og læse med på andres og blive en del klogere på dette nye område.

For mit vedkommende var målet ikke at blive millionær, og jeg anede heller ikke at muligheden kunne være der, før jeg så DRs udsendelse Alle kan blive millionær, men jeg ville nok bruge pengene løbende og ikke gå efter millionær-statussen. Med tiden (når Corona er et overstået kapitel) vil vi gerne ud på nogle større rejser, og jeg vil helt sikkert gerne gå fra på arbejdsmarkedet engang, når jeg selv synes, det er det rigtige tidspunkt til det – og det bliver helt klart før en almindelig pensionsopsparing bliver klar til det.

Fordelen ved penge i udvikling fremfor inflation og negativ rente i banken var let at få øje på, og det er først gået op for mig på det seneste, at det jo giver rigtig god mening at lave investeringer frem for opsparing. Jeg startede selv på sikker grund med at oprette et depot i banken, men det blev hurtigt tydeligt for mig, at det ville blive dyrt, så jeg skiftede til Nordnet, hvilket jeg har været fint tilfreds med lige siden.

Guiden har givet mig inspiration til at lægge en anden strategi end “Klods Hans-metoden”, som jo er god at starte på, men som også gjorde mig utålmodig. Jeg fik oftest solgt for tidligt og nogle gange også købt for sent. I guiden får du hjælp til at komme godt fra start med investeringer ift. risikovillighed mm.

De bedste tips jeg har læst og erfaret efter det første år:
1. Køb aldrig aktier for lånte penge!
2. Brug kun penge, du ikke skal bruge de næste 5 år (og som du kan tåle at tabe, hvis du skulle ende med at være så uheldig).
3. Går aktien ned eller fik du købt for sent – så vent; det lader til, at markedet altid på den lange bane har været i stigning. Det er derfor også en god idé med en større portefølje med aktier i forskellige områder.
4. Læg en strategi og hold dig til den. Tænk dig godt om, før du handler og regn på det. Hvis man starter med at investere små beløb, skal en dyrere aktie stige voldsomt meget, før der kommer en fortjeneste, og det vil tage virkelig lang tid.
5. Man kan med fordel se sit månedlige forbrug igennem og se, om der er penge, der kan disponeres anderledes med.
6. Brug tid på at læse guiden og komme godt i gang.

Monneypenny and more har flere værktøjer, der kan hjælpe dig godt på vej til fx at danne overblik over opsparingsmål, købestop, mm. Jeg har kastet mig ud i deres Habit tracker som en vej ud af hamsterhjulet og med andre prioriteringer, som jeg vil præsentere nærmere på Instagram en af de næste dage ♥

Del på de sociale medier

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.