Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/familieidyl.dk/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Adventsgaver til børn | Familieidyl

Adventsgaver til børn

Reklame – Dette blogindlæg er sponsoreret af Bog & idé

Netshopping af adventsgaver

I år har det været min plan at være på forkant med julen som aldrig før. Siden slutningen af oktober har jeg nogenlunde haft styr på gaverne til de fire børn, der er i familien. Jeg er virkelig faldet for netshopping i forbindelse med at have små børn. Jeg slipper for stress og jag i butikkerne med to (sikkert trætte) børn, og så kunne jeg endda ordne indkøbene i ro og mag, imens den yngste, der var i tigerspring, sov helt tilfreds ved min side om aftenen. Desuden var jeg faktisk mere beskæftiget med shopping end lænket fast hos Augusta, der alligevel bare sov. What’s not to like..?

I vores hjem står den i december måned på adventsgaver, og hos os er de fra nogen så kedelige som mor & far. Det er faktisk ikke kedeligt, for det plejer at være vældig glædeligt. Der har jo heller ikke været andre givere (fx julemanden). Sixten og jeg har begge fået adventsgaver, da vi var børn, så det var naturligt for os, at det ikke skulle være kalendergaver. Vi havde overvejet det, men vi var hurtigt enige om, at vi hellere ville prioritere fire gaver fremfor 24 små (der jo alligevel hurtigt ville løbe op i måske samme prisklasse).

Adventsgaverne er gaver, som skal hygges med om søndagen i december. Det er de dage, vi plejer at sørge for at være hjemme og bare være os. Min søster havde hæklet den fineste julesok til Filippa, så Augusta (jeg) havde ønsket en magen til i år. Det bliver så fint med de to julesokker, når de begge kommer op at hænge. ♥

Fra julemanden eller ej – her er mine bud på adventsgaver i år. Jeg håber, du lader dig inspirere og får nogle gode idéer til julesokkerne:

Adventsgaver til et barn 4 år

1. søndag i advent: Farveblyanter fra Faber-Castell i tinæske.
Filippa elsker at tegne. Det er en større adventsgave, men den giver større glæde i løbet af december måned, end når den er en gave blandt mange andre juleaften.
Jeg har tidligere skrevet om Børn og kreativitet. I et interview under min uddannelse, fik jeg et interessant svar til spørgsmålet: Er nogle børn bare mere kreative end andre?

“Der er de børn, som altid har fået farveblyanter og sådan noget i gaver – og så er der de børn, som aldrig har fået det”.

Denne gave kan åbne for alle tre elementer, der skal være til stede for, at kreativitet kan opstå:

  • Fordybelse: Der er til rigtig mange timers fordybelse og tegninger. Farveblyanterne er i god kvalitet, og de er et godt køb, der holder til rigtig mange år. Mon ikke også de udvalgte yndlingsfarver vil være at finde i penalhuset i skoletasken, når vi engang kommer dertil.
  • Fuskeri: Den eksperimenterende tilgang kræver blandt andet, at barnet har adgang til materialer og redskaber. Jeg kan godt have det anstrengt med maling og tusser uden opsyn, så det er helt bevidst, at det er farveblyanter. Den skønne tinæske er også let at tage med andre steder hen – igen en fordel, at det er farveblyanter. Der er flere forskellige fine varianter at vælge imellem.
  • Modstand: Tegningerne kan eksempelvis ændre motiv, når barnet tegner “forkert” og udvikler sin tegning i stedet for at smide den væk.

2. søndag i advent: Filippa havde sagt, hun gerne ville strikke ligesom mormor og farmor, og jeg var så heldig at falde over en Strikkelise på bagagerumsmarked i Skalborg. Der stod faktisk fra 4 år på den, og til 15 kr. var det en nem beslutning, at det var nu, jeg skulle have sådan en med hjem.

3. søndag i advent står den på Hama-perler. Jeg har tidligere skrevet om de gode ting ved perler. Vi er løbet tør for lilla perler, så jeg ved med sikkerhed, at poser med Hama-perler i yndlingsfarverne vil bringe lykke. Nogle gange er det en for langsommelig og udfordrende proces, når barnet først skal finde de udvalgte farver. Så kan de næsten være kørt træt i det, før de overhovedet får sat perler på pladen.
Jeg har valgt farverne lilla, pastel lilla, pastel pink og en pose med forskellige farver perler med glitter.

4. søndag i advent: UNO Junior. En fra min seneste mødregruppe anbefalede dette spil og sagde, at de dengang spillede det med deres ældste barn på 3 år. Vi har mest spillet billedlotteri og lidt vendespil, så det bliver Filippas første kortspil. UNO er i øvrigt et godt spil til at træne dét at vente på tur, og det er et enkelt spil til at starte at lære at spille sammen med andre.

Adventsgaver til et barn på 1 år

Augusta får denne rør og føl-bog om dyreunger i første adventsgave, som jeg håber, hun vil få glæde af det næste års tid. Augusta forstår ikke, at der er advent. Havde vi ikke i forvejen en pige og alt det praktiske på plads, havde jeg sikkert pakket eksempelvis tøj ind. Når gaven åbnes, handler det jo mest om papiret i den alder. Jeg tror, at der i de øvrige gaver vil være noget spiseligt, da det vil falde i god jord 🙂

Du kan finde mange variationer af rør og føl-bøgerne her, alt efter om barnets omgivelser/interesser eksempelvis er traktorer, seje maskiner eller andre dyr. Det er en god idé, at introducere bøger for børnene fra de er helt små, og det er en god måde at være sammen på.

Del på de sociale medier

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.